БК Спартак Плевен остана без треньорски щаб, след като Тодор Тодоров и неговият помощник Галин Стоянов бяха освободени. Новината бе обявена лично от мениджъра на клуба Богдан Петков след загубата на тима от Града под Панорамата от Берое с 81:97 в среща от 14 кръг в родния елит. 

„Намираме се в много тежко състояние. Предстоят промени. Треньорският щаб е освободен – говоря за Тодор Тодоров и Галин Стоянов. Ще видим оттук нататък какви промени ще направим. Ще водим разговори. За съжаление не можем да се извадим от дупката. Не само треньорите имат вина. Всеки от нас ще си поеме отговорността, но в такива случаи именно те го отнасят, независимо колко са виновни. Нещата не изглеждат добре. Ако не потърсим промени, ще се вкараме в едно състояние, от което няма измъкване".

"Искам да кажа, че отговорността е най-вече моя, защото аз направих така, че Тодор Тодоров да стане в движение треньор, след като преди това бе капитан на отбора. Искаше ми се по друг начин да се развият нещата. Аз няма да се откажа от него, защото той е давал много на клуба и съм сигурен, че ще продължи да го прави. Надявам се хората, с които ще говорим, да са съгласни той да продължи да е част и от първия тим, тъй като свърши и много работа с подрастващите. Представях си нещата по друг начин, но ще трябва да минем по-сложния път", заяви Богдан Петков.