Спартак Плевен победи Ямбол с 87-77 като домакин и по този начин остави противника си с две победи назад в борбата за четворката в редовния сезон на НБЛ. Зрителите в зала „Балканстрой” в Плевен станаха свидетели на интересен мач, преминал през доста обрати. В крайна сметка обаче домакините показаха стабилна игра и заслужено стигнаха до успеха. Те вече имат 7 победи и 17 загуби и са седми в класирането, а Ямбол е пред тях с 9 победи и 15 поражения, информира bgbasket.com.

Срещата започна със серия от 5-0 точки в полза на гостите от Ямбол. Само след 2 минути игра пък резултатът бе 9-1 в полза на ямболии. Те запазиха водачеството си до средата на частта, въпреки че тя бе намалена на 4 точки. След равностойни следващи минути баскетболистите на Иван Чолаков запазиха водачеството си. В един момент разликата бе намалена само до точка, но в крайна сметка Ямбол водеше с 20-15.

Домакините от Спартак Плевен продължиха да са плътно зад съперника в началото на втората четвърт, а съвсем скоро те успяха да изравнят резултата при 22-22. След много равностойни минути в средата на тази част се стигна до ново равенство при 33-33 малко преди почивката. Тогава обаче домакините записаха серия от 7-0 чрез Симеон Ценов и Хрисимир Димитров за 40-33.

Веднага след подновяването на играта баскетболистите на Тихомир Милев продължиха серията си от първото полувреме и я направиха 16-0, а междувременно резултатът вече беше 49-33. Въпреки опитите на Ямбол да се приближи възможно по-близо до съперника, стабилната преднина на спартаклии се запази за 63-53.

В началото на последните 10 минути от мача баскетболистите на Спартак нямаха проблеми да запазят аванса си, но в при 5 минути до края ямболии все още не се бяха отказали. Те записаха страхотна серия от 10-0, като по този начин много бързо се върнаха в мача, намаляйки разликата само на 4 точки. Спартак обаче бързо успя да си върне двуцифрената игра, спирайки устрема на гостите. Така тимът успя да запази водачеството и да се поздрави с успеха.

За победителите страхотен беше Цветослав Острев, който завърши с 26 точки, 7 асистенции и 4 борби. Хрисимир Димитров се включи с 20 точки, 8 борби и 4 асистенции. С 19 точки и 5 борби пък се включи Симеон Ценов.

За Ямбол Станислав Говедаров бе най-резултатен със своите 29 точки. Със 17 се включи Симон Финжгар, а с 15 и 7 асистенции – Юлиян Радионов.

В следващия кръг Спартак ще има трудно гостуване на Балкан в Ботевград, а Ямбол ще бъде домакин на Левски. Срещите са съответно на 14-и и 11-и април.