Баскетболистите на Спартак Плевен се класираха за Финалната четворка на Купата на България след здрава битка с Балкан Ботевград в третата четвъртфинална среща.

Плевенчани победиха инфарктно като домакин тима на Георги Младенов с 88:87 и ще се изправят срещу шампиона ЛукОйл Академик на полуфинал в Перник. Гостите от Ботевград взеха преднина от 10 точки още в първата четвърт, който завърши 16:26, а на полувремето също имаха аванс при резултат 49:42 в тяхна полза.

Решаващ за крайния успех бе натискът, който домакините упражниха във финалните минути, като реализираха 11 точки повече от съперника си в последната част – 28:17.

Националът Хрисимир Димитров отново бе лидер на своя тим с 22 точки, 7 борби и 4 асистенции, а младият плеймейкър на Спартак Плевен Цветослав Острев също направи много силен мач и завърши с 16 точки, 7 борби и 10 асистенции. Саша Топчов добави 17 точки за триумфа на водения от Дарин Великов тим. Американецът Ед МакКантс игра 23 минути, но остана с 5 точки, тъй като не му вървеше стрелбата от далечно разстояние.

За Балкан Павел Нойков бе на висота с 22 точки и 7 борби, а сърбите Вукадинович и Жаркович вкараха съответно 19 и 18 точки.

Статистика: bulgarianbasket.com