Баскетболният Спартак Плевен може да се пусне в следващото издание на Балканската лига, научи Гонг. Клубът участваше в турнира на ФИБА-Европа в последните две години, но сега не подаде заявка за новия сезон.

За сметка на това ръководството на плевенчани кандидатства за регионалната надпревара – Балканска лига и се надява тимът воден от Дарин Великов да получи право да представя страната ни заедно с Рилски спортист и Левски.

„Има шанс да играем на международната сцена догодина и то доста голям. От два дни водим кореспонденция с Балканската лига. След като Черно море отказа участие, ние подадохме заявка, а тези дни очакваме инспекция за залата и хотела. Според мен интересът, който проявиха и от Балканската лига ми дават основание да очакваме, че ще участваме догодина. Надявам се да ни приемат и да имаме гарантирани 10-12 мача. В турнира на ФИБА-Европа изиграхме само по два мача предишните години, което беше твърде малко за нас. Не е малко за публиката в Плевен да се гледат толкова мачове с добри отбори. Мога да кажа, че ние сме един от малкото отбори, който има едно ядро от играчи, които остават. Няма да имаме напуснал играч, така че само ще подобряваме нещата около състава. Ще търсим попълнение откъм централни нападатели. Трябва ни един по-дълъг състав”, сподели пред Гонг старши треньорът на Спартак Плевен Дарин Великов.