Спартак Плевен победи с 90:71 отбора на Дунав 2007 Русе в мач от държавното първенство по баскетбол.

Домакините бяха по-класният отбор на терена през цялото време на срещата. Те водеха в резултата от първата до последната минута с 7-15 точки преднина, като не позволиха на Дунав нито веднъж да изравни.

Във втората четвърт Спартак доста се отпусна като около 4 минути не отбеляза кош, а гостите в същото време бяха мобилизирани и частта завърши със 20:17 точки в тяхна полза. Силите на русенци обаче не стигнаха да направят нещо по-стойностно и след почивката плевенчани натрупаха бързо по-голяма преднина с точни попадения от зоната на трите точки.

Силно играха капитанът Хрисимир Димитров и Саша Топчов, който напусна играта за 5 лични нарушения доста преди края на мача. От гостите Николов натрупа 5 лични нарушения, а най-резултатни бяха трима - Тмушич, Вукотич и Господинов. Останалите играчи на Дунав не показаха особени качества. Треньорът на плевенчани Дарин Великов пробва млади състезатели. На терена се появи ученикът Христо Ангелов, който отбеляза тройка, а със сигнала за края на мача отбеляза още един кош, но съдиите не го зачетоха.

Днес, в деня на 25-тия си рожден ден, Александър Дяковски от Спартак вкара две тройки и общо 11 точки, а преди срещата получи от съотборниците си букет цветя и подарък