Лидерът в баскетболната А група Спартак МВР Капитол маха от името си инициалите на вътрешното министерство и вече е само Спартак Капитол. Съставът е същият, треньорският щаб в лицето на Борислав Арсов и Красимир Драгоев – също. Амбициите само са да се продължи победната серия. За целта и поради липса на официални мачове вече месец и половина (последният двубой от есенния дял на първенството се изигра на 2 декември), клубното ръководство осигури проверки в съседна Сърбия. Първата от тях ще е на 16 януари срещу Раднички (Крагуевац). Отборът участва в Адриатическата лига, където е на седмо място пред хърватските Задар, Цибона и Сплит. Зад предстоящия съперник на българския тим е Кърка Ново Место, който е шампион на Словения през последните три сезона и победител през 2011 в Еврочалъндж, когато по пътя към трофея елиминира Лукойл Академик.

На 17 януари Спартак Капитол ще срещне втородивизионния Морава (Владичин Хан). Последната контрола по всяка вероятност ще е срещу елитния сръбски Константин (Ниш), който е в момента на шесто място в първенството.

След завръщането от западната ни съседка столичният тим ще направи още две проверки преди подновяването на първенството. Те ще са срещу български отбори.