Заслужили състезатели и треньори от баскетболния клуб Спартак МВР ще бъдат наградени в сряда (5 декември) от 19 часа в зала София 1 на Кемпински хотел Зографски. Поводът е 20-годишнината от създаването му, а организатор на събитието е ръководния екип на новосформирания преди три месеца клуб Capitol Спартак МВРначело с управителя на фирма Capitol г-н Рами Маймон, който е генерален спонсор на отборите. Неговата цел е да инвестира в състезатели, които показват високи резултати първо като учащи се, и после като спортисти.

На церемонията, ще се срещнат ветераните на отбора и новия екип от треньори и състезатели. Мъжкият тим завърши на първо място в есенния полусезон на А група с пълен актив и без загубен мач. Младите спортисти, както и част от специалните гости, ще изразят уважението и почитта си към бившите състезатели, изградили имиджа на отбора, като им връчат почетни плакети.

Официално за церемонията са поканени министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, Кмет на столична община. Специален гост на тържеството ще бъде посланикът на Израел в България - Н. Пр. Шаул Камиса.