Отложената среща от 12-я кръг на Националната баскетболна лига между Спартак Плевен и Лукойл Академик ще се играе на 21 януари (сряда) от 18.00 часа. Мачът трябваше да се състои миналата събота, но от БК Спартак Плевен изпратиха писмо, че от Булгаргаз ЕАД са им спрели газта и съответно отоплението в зала „Балканстрой” за неопределен период от време. Ръководството на Националната Баскетболна Лига взе решение срещата да бъде отложена, а днес бе насрочена дата за нейното изиграване.

Лукойл Академик отпадна от Еврокъп и вече няма ангажименти в евротурнирите. Преди гостуването в Плевен „студентите” ще приемат тази събота в Правец Левски в пореден мач от лигата.

Междувременно, от БФБ обявиха, че утре до края на работния ден е крайният срок за получаване на заявките за участие в турнира за Купата на България при мъжете. Следващата седмица ще се проведе заседание на Управителния Съвет на БФБ, на което ще бъде обсъдена схемата на провеждане на тазгодишното издание на турнира. В него ще играят максимум 16 отбора.

Финалната четворка (или осмица) при мъжете ще бъде в средата на месец март, докато при жените тя ще се проведе в края на същия месец. Заявките участие в турнира при дамите ще се приемат до по-късна дата, все още необявена от БФБ.