Гостуването на Спартак Плевен в Ботевград освен със загубата бе съпътствано и с редица други неприятности. Топ-стрелецът на отбора Илия Станков не можа да вземе участие в мача, тъй като се разболя преди него. Други двама състезатели на Спартак бяха контузени по време на срещата. Роб Престън има скъсани връзки в бедрото, след като падна нелепо в началото на второто полувреме вследствие хлъзгавия паркет в зала „Балкан”. Оплакванията са, че при струпването на доста зрители в съоръжението по време на срещите се получава конденз, който рефлектира на паркета и той става опасен за всички баскетболисти.

„Говорих със съдиите в края на първото полувреме, че теренът е много опасен за игра и ще стане някоя неприятна контузия. Те ми казаха, че на почивката ще вземат мерки и ще се отворят вратите, за да влезе въздух”, разказва за BulgarianBasket.com Дарин Великов. „И още в третата минута на второто полувреме Роб се подхлъзна и падна, контузи се и не можа да продължи мача. В момента не тренира, на инжекции е и не се знае колко време ще отсъства.”

Освен Престън, контузия получи и капитанът на отбора Хрисимир Димитров. Веднага след като американецът напусна, и Димитров обърна палеца на левия си крак и също излезе от строя.

„Хриси стъпи накриво в ъгъла и обърна неприятно пръст на крака си в шестата минута на третата част. Не можахме да му окажем бърза помощ на място, а след като се върнахме в Плевен веднага бе откаран в ортопедията на нашата болница. Бе извършена късно вечерта хирургическа намеса и въпреки че не е най-лошото, Хриси също ще бъде аут за известно време”, допълва Великов.

Великов добави още, че напускането на двамата основни титуляри е оказало влияние на крайния резултат от мача. „Освен, че бяхме без тях, имаше и стрес в другите играчи. Изпуснахме много фаулове, а освен това и 7-8 чисти положения под коша. Две-три от тях да бяха влезли и може би имахме шанс да се върнем в мача”, каза още Великов.

Наставникът на Спартак допълни, че въпреки проблемите, отборът се готви за предстоящия мач с черногорския Морнар в сряда вечер от 18.00 часа в зала „Балканстрой” в Плевен.

„Ще бъдем без трима основни играчи, като освен Димитров и Престън ще отсъства и Станков, който искам да подчертая, не е болен от свински грип. Гледахме досега запис на Морнар и имаме представа за съперника. Загубихме няколко мача с по няколко точки и е крайно време да счупим този карък, който ни гони от началото на сезона. Всички момчета в отбора са мъжкари, познавам ги доста добре и съм сигурен, че всички ще излязат мобилизирани за мача в сряда, въпреки отсъствието на тримата баскетболисти,” завърши Дарин Великов.