Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоби в общ размер на 2550 лева след поредните мачове от сезона.

БК Черно море е с имуществена санкция в общ размер на 1100 лева след двубоя срещу Берое във Варна на 1 февруари.

- Налага на Кенет Хол, състезател от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 150 лева, както и с принудителна мярка "лишаване от състезателни права за една среща" на основание чл.34, т.2 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Балкан и БК Спартак Плевен, проведена на 01.02.2020 г. в зала "Арена Ботевград". На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

- Налага на Асен Николов, старши треньор на БК Академик Бултекс 99 глоба в размер на 300 лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Левски Лукойл, проведена на 23.01.2020 г. На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

- Налага на старши треньора на БК Левски Лукойл Константин Папазов глоба в размер на 400 лева на основание чл. 35, т. 3 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в срещата между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Левски Лукойл, проведена на 01.02.2020г., в зала "Сила" в Пловдив. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведoмяването за същото.

- Налага на Брандън Янг, състезател от отбора на БК Левски Лукойл, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Левски Лукойл, проведена на 01.02.2020.
- Налага на БК Черно море Тича имуществена санкция в размер на 500 лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване от страна на публиката установения ред по време на срещата между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое, проведена на 01.02.2020г. в зала "Христо Борисов" в град Варна. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Според доклада на дежурния представител, по време на срещата, в 39:00 минута, феновете на отбора домакин са отправили нецензурни скандирания по адрес на старши съдията Мартин Хорозов след негово отсъждане.

- Налага на БК Черно море Тича имуществена санкция размер на 100 лева за всеки хвърлен предмет на терена на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в срещата между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое, проведена на 01.02.2020г.

- Налага на БК Черно море Тича имуществена санкция размер на 500 лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване от странана публиката установения ред по време на срещата между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое. На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Според доклада на дежурния представител, непосредствено след края на срещата част от групата активни фенове на БК Черно море Тича при опит да достигнат до съдийската стая са влезли във физически контакт с членове на охраната, която изпълнявала служебните си задължения.

- Налага на Божидар Аврамов, състезател от отбора на БК Черно море Тича, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое.

- Налага на Деян Карамфилов, състезател от отбора на БК Берое, глоба в размер на 300 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое.

- Налага на Лъчезар Димитров, състезател от отбора на БК А1 Академик София, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на БК А1 Академик София и БК Черноморец Бургас, проведена на 01.02.2020г., в Правец.