Спортния директор на Еврохолд Балканската лига Шай Щрикс обяви официално днес, че решението на ръководния борд за домакин на Файнъл 4 е това да бъде отборът на Левски София. Решението бе взето след преглеждане на информация от четирите клуба.

Мачовете ще се играят в зала „Универсиада” на 13-15 април 2010, като програмата е следната:

13 април 2010 - вторник
Полуфинали
18.00 Ловчен - Фени Индустри
20.30 Левски - Евроинс Черно море
Редът на срещите ще бъде потвърден според прякото предаване по БНТ.

14 април - почивен ден

15 април ФИНАЛ - Победител полуфинал 1 - Победител полуфинал 2

Организацията на Файнъл 4 ще бъде със съдействието и специалната подкрепа на Софийска Община и Баскетболен клуб Левски. Всички три мача ще се предават пряко в интернет от sportmedia.tv и по този начин феновете извън България ще имат възможност да гледат любимия си спорт.

Някои от най-добрите съдии на ФИБА и Евролигата ще ръководят срещите. Техните имена ще бъдат публикувани следващата седмица след потвърждение от местните федерации. Много от популярните фигури вот баскетболна Европасъщо ще бъдат поканени.

В почивния ден - 14 април, ще има Събрание на директорите с всички федерации членки. Някои от нещата, които ще се разискват са: планове за сезон 2010/2011, приемане на нови членове и т.н. Един от новите членове за следващия сезон е Хърватска. Официално желание за участие от нейна страна вече е получено в офиса на лигата.