Женският баскетболен шампион на България се казва ЛукОйл Нефтохимик, така както и в предишните две години. Бургазлийски си изстрадаха поредната титла. Спечелиха финалния плейоф с 3:1 срещу новосформирания и възроден Левски и емоциите се отприщиха.

Колкото и да нямаше публика от фенове на шампионките, те отприщиха емоциите си и не прикриха нито сълзите си, нито целувките и радостта си.

Вижте миговете веднага след последния съдийски сигнал, след който момичетата на Петко Маринов защитиха титлата си.

Първо всичките момичета се хванаха на „хоро” и скриха сълзите си от радостта от постигнатия успех. Последваха и радостните прегръдки, в които се включи и Сашо Везенков.

Украйнката Олена Самбурска първа даде воля на сълзите си пред фоторепортерите. Тя направи силен мач и преживяваше всяко действие твърде емоционално. Накрая се разрева от радост, но това не я направи по-малко красива.

Зоя Станоева избра да се снима с чуждестранните й съотборнички. Първо с украинките Олена Самбурска и Анна Соколан, а след това и с двете американки.

Мениджърът Огнян Томов също раздаде много целувки и съответно получи такива за добре свършената работа от него и отбора.

Петко Маринов, който имаше трудни моменти с отбора през сезона, също се отдаде на емоции и целувки, каквито раздаде на всяка една от състезателките си.

Накрая, преди да получат медалите си, състезателките се поздравиха с близки и познати, като Олена Самбурска се разцелува с мъж, който така и не разбрахме какъв й се пада.