Баскетболистите на България отново се биха като отбор по време на свой мач, като това се случи в домакинството от евроквалификациите срещу Белгия.

Сблъсъкът в зала Универсиада бе в средата на втората четвърт при преднина от 8 точки в наша полза.

За разлика от предишния як педрах, който си спретнаха нашите срещу Кипър, тогава това бе приятелска среща и не се отрази толкова сериозно на двубоя.

Мелето бе започнато след разправия между Кристофър Бегин и Деян Иванов, а бързо активно се включиха и останалите състезатели от двата отбора. Тъй като случката се разигра пред пейката на Белгия, Иванов бе заобграден от противниковия лагер, и само светкавичната реакция на съотборниците му и българския щаб предотврати по-сериозен ръкопашен бой между двамата.



Двамата получиха дисквалификации и напуснаха, а освен Деян Иванов, от нашия тим бе изгонен и Николай Върбанов, взел дейно участие в сблъсъка.

Фактът, че от състава на Белгия имаше само един изгонен - Бегин,  определено не бе в тон със съдийските отсъждания до този момент, които клоняха в полза на България. Основният подстрекател Аксел Ервеле дори не получи и предупреждение, след като бързичко се ската от сцената.


Въпреки че все още не е изиграл нито един мач за България, най-активен в боя, както и в мача с Кипър бе американецът Джаред Хоуман, който раздаваше удари наляво-надясно в мелето.

За капат на всичо, през третата част осветлението в залата прекъсна за няколко минути заради токов удар.