Очакванията преди мача Тарту Рок - Лукойл Академик бяха за сравнително лесна победа на българския тим. Те се потвърдиха и естонците загубиха с осем точки. Не им помогнаха нито изморителното пътуване преди мача на гостите, нито усилията да ги сломят по време на самия двубой.

В залата в университетския спортен комплекс естонците имаха две силни „оръжия”, освен самият отбор, разбира се. Първото бе рок музиката, на която е кръстен и тима. Публиката бе подгрята с здрав рок, който не може да не те наелектризира и да не те накара да подкрепяш отбора си безрезервно от трибуните. Стилно подбраните парчета явно доставяха удоволствие на 1500-те зрители в залата. Освен чрез уредбата публиката бе подгрявана и от агитка с тъпани, но не се чуваха от рок музиката, която туптеше навсякъде.

Второто, и според мен, по-силно „оръжие” на естонците, беше балетът им, който бе на път да накара българите да се „предадат”. Оказа се, че са две формации от по осем много красиви момичета. На всяко прекъсване на играта осем девойки, стилно и еротично облечени завладяваха публиката и не само нея.

Още на първата снимка, при по-внимателно вглеждане, се забелязва, че от българския щаб не всички гледат към треньора Йовица Арсич, който дава указания.

На втората снимка и лекарят на тима Юлий Белев не е издържал и гледа в „неправилната” посока. Той бе спокоен, доколкото може, че поне нямаше контузени, не от гледката, а от играта.



На третата снимка същото „упражнение” играе Тенчо Банев, на когото му е позволено, защото не взе участие в двубоя. Тенчо се опитваше да открадне от постановките на естонките и да ги сподели с балета на Лукойл. Сигурно и затова най-често гледаше към красавиците от Тарту.



На четвъртата снимка младокът Самуел Франсис е с поглед към красивото. И на него му е простено и той не игра.



На петата вече нещата излизат от контрол, щом и играещият Веско Веселинов не внимава в напътствията на Йовица Арсич. Може би и заради това игра само четири минути в мача.



Както е тръгнало, ще решим, че и Йовица Арсич е взел някое от прекъсванията само и само спокойно да се изгледа шоуто на балета на Тарту Рок. Спортният директор Сашо Везенков седеше във ВИП ложата и оттам виждаше много добре както играта на Лукойл, така и спектакъла на балета. Не заради балета, а заради едно отиграване на Божо Аврамов, Везенков така изтряска с ръка по мантинелата, че за малко да се контузи.



Останалите снимки ви ги показваме не за да търсите кой още от Лукойл не внимава, а да се почувствате частица от зрелището в залата в Тарту във вторник вечер.



На последната снимка се вижда как като залата вече е празна, част от балета започва да репетира, явно недоволни от някои от изпълненията. Професионализъм, какво да се прави.



Гледайки ефирното облекло на балета се помъчете да си представите, че навън от залата навяваше сняг и температурите в Тарту бяха отрицателни...



Приятно потапяне в атмосферата на спектакъла.