Баскетболистките на Левски поведоха с 2:0 победи на Нефтохимик в полуфиналния плейоф между двата тима. „Сините” победиха за втори път в рамките на два дни състава на Нефтохимик, този път с 65:56 точки в малката зала на Арена Армеец. Третият двубой от серията е на 14-и април в Бургас и при успех Левски ще се класира за финала в женското ни баскетболно първенство. Ако се стигне до четвърти мач, то той ще е отново в Бургас на 15-и април. При евентуално равенство 2:2 победи, петата среща ще е в София на 18-и април.

На трибуните бе бившият спортен директор на Ботев Пловдив Александър Александров- Кривия, който изгледа срещата в компанията на старши треньора на мъжкия тим на „сините” Тити Папазов. Сред зрителите място бе заел и футболният треньор Вили Вуцов.

СНИМКИ: Левски пак би Нефтохимик и е на една победа от финал

източник: LAP.bg, Радослав Делийчев

„Сините” бяха доста по-убедителни тази вечер в София и още след първата част дръпнаха с 26:17 точки, показвайки, че успехът в първия мач им е вдъхнал още увереност. До почивката домакините задържаха преднината си и първото полувреме приключи при 40:33 точки в тяхна полза.

През второто полувреме пак Левски бе по-организираният тим на терена и разликата достигна 14 точки. Последните 10 минути стартираха при аванс от 12 точки за домакините- 54:42, а до края „сините” не позволиха състезателките на Нефтохимик да получат шансове за обрат.

СНИМКИ: Левски пак би Нефтохимик и е на една победа от финал

източник: LAP.bg, Радослав Делийчев

Сръбският център на Левски Наташа Попович бе много полезна и завърши с 19 точки и 6 борби. С 13 точки, 11 борби и 6 асистенции американката Шарел Алън също даде своя принос за успеха, а с 12 точки завърши Христина Иванова.

За тима на Петко Маринов с 15 точки и 12 борби се отчете американският център Глория Браун, а Борислава Христова завърши с 12 точки и 4 борби. Другите две американки, освен Браун- Секуина Томас и Лорън Бел останаха със съответно 5 и 0 точки.

СНИМКИ: Левски пак би Нефтохимик и е на една победа от финал

източник: LAP.bg, Радослав Делийчев