По категоричен начин баскетболистките на Дунав 8806 спечелиха домакинството си срещу Берое с 88:56 (17:11, 29:18, 20:15, 22:12).

В Русе новото попълнение на старозагорки Дафни Фрийсън откри резултата на мача. „Сините феи“, обаче направиха силна серия от 9 точки. Гостите се постараха разликата до края на четвъртината да не стане двуцифрена и първата десятка завърши при 17:11 за дунавки.

В началото на втората четвърт баскетболистките от Берое се върнаха в играта и дори успяха да намалят пасива си до 3 точки (21:18), но последваха 11 поредни точки за дунавки и сериозно откъсване за домакините напред в резултата. С прозвучаването на сирената капитанът Зорница Костова отбеляза от тройката и така втората част завърши при 46:29.

След почивката превъзходството на „сините феи“ на терена продължи, а при гостите си пролича умората. През последната четвъртина двубоят се доиграваше, като домакините увеличиха преднината си. Аманда Джонсън беше точна от тройката малко преди финалната сирена, а мачът завърши при резултат 88:56 за домакините.

Слабо място на Дунав в тази среща беше стрелбата от наказателната линия, където момичетата на Георги Божков имаха успеваемост 58% при 80% за съперника. Дунавки си подадоха повече асистенции, отнеха повече топки и реализираха 46 точки в подкошието срещу 28 на старозагорки.

Пет от момичетата на Георги Божков завършиха срещата с двуцифрен актив, като най-резултатна беше Кристина Сантяго с 22 точки и 7 борби. „Дабъл дабъл“ записа Мерике Андерсон с 14 точки и 10 асистенции. Радостина Димитрова и Зорница Костова добавиха по 13 точки, а Аманда Джонсън – 11.

Дафни Фрийсън записа 17 точки и 10 борби за гостите, Радостина Димитрова добави 13 точки, а 10 – Ренета Дикова.

Ето какво каза на пресконференцията след срещата Аманда Джонсън от отбора на домакините: „Започнахме малко тежко мача, но Мерике много ни помогна с 10-те си асистенции да направим бързи и успешни атаки, както и да се създадат добри ситуации за момичетата да отбележат точки. Тренирахме много тази седмица.“ Треньорът Георги Божков изрази задоволство от играта на момичетата си, като посочи слабост при защитата им на Дафни Фрийсън: „Тя показа много добра игра, а ние не успяхме да се справим със защитата й“. „Искам да поздравя Кристина Сантяго, която въпреки, че не беше на тренировки цяла седмица (клубът й позволи да се прибере у дома, за да се види със семейството си), се включи отлично и направи добър мач,“ добави Божков. „Тренирахме много наистина през изминалата седмица и може би физическата умора си каза думата, тъй като имаме прекалено много пропуски при изпълнението на наказателните удари. Трябва да минем границата от 8 тройки на среща.“ Божков изрази надежда, че неговите момичета ще се справят успешно с отбора на Рилски спортист в Самоков и добави „Тази година финалната четворка ще е много по-силна от миналата година.“

В следващия кръг на 9 февруари Дунав 8806 ще гостува на отбора на Рилски спортист.