Баскетболистите на Черно море победиха Левски с 67:61 точки в контролна среща играна в зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска армия” в София. Варненци утре ще изиграят още една проверка с тима на Рилски спортист в Самоков. За „сините” пък това бе втори мач в рамките на два дни и едва трета контрола в подготовката за новия сезон.

Двубоят бе доста равностоен, като Левски дръпна в първата четвърт със 17:13 точки, а на почивката водеше с 1 точка- 30:29. На трибуните в зала „Румен Пейчев” бе и министър Данаил Папазов, който бе президент на Черно море Порт Варна преди да заеме министерския пост в правителството. Сред публиката се появи и националът Чавдар Костов, който лекува травма и все още е в търсене на нов отбор за предстоящия сезон.

СНИМКИ: Черно море би Левски в контрола, Коцев: Трябва да работим още в защита

източник: sportsimages.bg

През второто полувреме и двата състава бяха затруднени от технически проблеми с електричеството в залата и в голяма част от вторите 20 минути електронното табло не работеше. Черно море пое инициативата, а „сините” направиха някои грешки, което доведе до аванс от 6 точки за гостите след третата част. В последните 10 минути нещата на терена не се промениха особено и варненци победиха с 67:61 точки. За „сините” отново не взеха участие Димитър Ангелов и Павел Иванов.

Центърът Николай Върбанов бе най-резултатен за Левски със 17 точки и 5 борби. С 15 точки и 7 борби се отчете Джумейн Джоунс, а Венцислав Петков завърши с 12 точки и 5 борби.

СНИМКИ: Черно море би Левски в контрола, Коцев: Трябва да работим още в защита

източник: sportsimages.bg

За Черно море най-много реализира Асен Великов- 14 точки, 6 асистенции и 4 борби, а с по 12 завършиха Джордже Тресач и Александър Андреевич.

„Изиграхме доста контроли наистина, но не бяхме подготвени в отборен план. След второто турне в Белград успяхме да поработим доста добре и това дава добър резултат. Просто досега не сме играли пет на пет. Асен Великов се включи късно, а и сърбите дойдоха късно. Това беше проблем. Сега ми хареса в отбора колективизмът”, коментира след контролата треньорът на Черно море Денислав Коцев, а на въпрос върху какво още трябва да се работи, наставникът отговори:

„Трябва да наблегнем в защита. Момчетата са много работливи и мисля, че ще се получи добра сплав. Момчетата от Сърбия имат по-голям опит от нашите момчета и се надявам това да се отрази добре. За Васил Кьосев не мога да коментирам, защото решението го взима ръководството на базата на неговото представяне.”

СНИМКИ: Черно море би Левски в контрола, Коцев: Трябва да работим още в защита

източник: sportsimages.bg