Баскетболните отбори на Черно море, които играят в мъжките дивизии А-1 и А-2 изпратиха официално писмо до Българската федерация по баскетбол. В него заместник председателят на клуба Симеон Варчев изразява възмущението си от отказа на централата да премести двубоите на двата състава, насрочени за този уикенд. Причина за искането на Черно море станаха изключително лошите метеорологични условия, особено тежки в Североизточна България.

Вероятно възмущението на Черно море е подсилено и от факта, че БФБ отложи гостуването на шампиона Лукойл Академик на Дунав в Русе утре, по същите причини.

Ето и текста на изпратеното до медиите съобщение от БК Черно море:

До Изпълнителния Директор на

БФБаскетбол

Господин Изпълнителен Директор,

Ръководството на БК “Ч.море Еврохолд” изразява своето огромно неудовлетворение от решението Ви да не бъде уважена молбата ни срещите с Левски в събота /5.01.08/ и с Видин в неделя /6.01.08 г./ да бъдат пренасрочени за други дати, поради изключително лошите метеорологични условия.

При тези пътни условия е възможно да се получат ПТП или други неблагоприятни събития за които Вие ще носите пълна служебна отговорност.

С.Варчев

Зам. Председател на БК “Ч.море Еврохолд”-Варна