18-годишният юноша на баскетболния Левски Самуил Владимиров намери смелост и сили да разкаже за шокиращата новина, която получава само преди седмица и как ще се бори с тумора, засегнал мозъка му.

Сами разказа пред Дарик радио за преживяванията си, а майка му написа трогателно писмо в зов за помощ.

За да му погнете да се справи с тежката диагноза, можете да дарите средства ТУК!

"Малко съм притеснен, иначе съм добре като цяло. На 18 години съм, уча в Италианския лицей в Горна баня, и съм на баскетболна програма в Бирмингам," сподели Самуил. "Миналата седмица бях на профилактичен преглед с баща ми и там установиха за тумора. Когато ми казаха, че го имам, не бях много изненадан, защото от няколко години имам проблеми с едното ухо, но до този ядрено-магнитен резонанс не знаех какво е."

"Винаги повече съм мислел за здравето на хората около мен, отколкото за моето. Много хора ме подкрепиха и останах малко изненадан," допълни той. "Според мен най-важното нещо е да си позитивен. Трябва да гледаш напред," каза още тийнейджърът.

"Операцията е суперскъпа, 100 000 лева, и ние не можем да си я позволим. Оттук-нататък, в събота заминавам за Хановер за операция. Ще стоя там три седмици, а след това ще остана за рехабилитация. Засега нямаме краен срок, защото те са наясно, че нямаме възможност да ги платим в момента," завърши Сами пред Спортно шоу Гонг.

Ето и писмото от майка му, разпространено в социалните мрежи:

Здравейте,

Аз съм Боряна, майката на Самуил Владимиров - младо, красиво и с борбен дух момче, в началото на съзнателния си живот. Никога не съм предполагала, че ще ми се наложи да напиша следващите редове. Но животът е непредсказуем и ни подлага на различни изпитания.

Нашето изпитание започна само преди една седмица, когато при рутинен профилактичен преглед на очите на Сами, очната лекарка откри високо налягане на очните дъна и ни изпрати на ЯМР. След направен скенер и ЯМР се установи, че Сами има голям тумор в мозъка и е необходима спешна (до 2 седмици) операция за отстраняването му.

Сами преди 15 дена навърши 18г. Той е активен спортист-баскетболист, отлично са справя с учението и всички предизвикателства на живота.

За изпълнението на животоспасяващата операция се доверихме на Доцент Герганов от Международния неврологичен център в Хановер (INI Hanover). Той ни увери, че е възможно отстраняването на тумора, в случай че не се отлага интервенцията и че после всичко може да бъде по старому.

За спешната и много сложна операция на Сами са необходими 50 000 Евро, които ние с татко му не можем да осигурим предвид краткия срок.

Моля всички познати и непознати мили хора, с добри сърца да помогнат в събирането на непосилната за нас сума за спасяването на Сами.

Надяваме се с Ваша помощ Сами отново да спортува и да сбъдва мечтите си.

СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!