Служебни загуби заплашват някои от баскетболните ни клубове, които са задлъжнели към федерацията. На днешното си редовно заседание членовете на Управителния съвет на родната централа приеха промени в наредбата за държавните първенства за в бъдеще време.

„Става въпрос за клубове, които задлъжняха към федерацията. Въведохме система, в която съдийските разходи се превеждат от клубовете във федерацията, а тя плаща на съдиите. Някои вече задлъжняха в размери, че действията им са нахални, казано иронично. Решението е първо до плейофите да си изплатят борчовете, а заплахата е, че ще им бъдат налагани служебни загуби за всеки мач, на който се явят. Става дума за Балкан, Ямбол, Славия”, заяви президентът на българската баскетболна централа Атанас Тонев.

Управителният съвет отказа на БК ЦСКА желаната промяна в правилата за картотекиране на състезатели. „Това е едно от грубите нарушения на наредбата за провеждане на ДП и Управителният съвет отказа”, добави Тонев.

След заседанието на баскет-шефовете стана ясно още, че федерацията поема разходите за операция на Тонка Тенчева от националния ни тим за жени до 20 години.

Атанас Тонев, чийто последен мандат начело на българския баскетбол изтича, а той няма да се кандидатира отново сподели, че е запознал членовете на съвета с отчета, който ще представи на Общото събрание, а федерацията ни е на печалба за 2007-ма година с 83 хиляди лева.