Словенският гард Деян Дунович е новото попълнение на баскетболния Рилски спортист. 27-годишният играч от няколко дни тренира със самоковския тим, а от днес вече е официално картотекиран и е на разположение на Александър Тодоров за следващите мачове на тима. Дунович ще бъде на пейката още в утрешния двубой срещу Евроинс Черно море, но почти сигурно няма да влезе в игра.

194-сантиметровият Дунович е роден в сръбския град Крагуйевац, но е със словенски паспорт. За последно гардът е играл за кипърския отбор Интерколидж Ета Енгомис, а кариерата му преминава и през словенските Пивоварна Лашко, Целье, Бирократ СКЛ Любляна, Лука Копер, Паркли Безиград и Загорье Банка Засавье и унгарския Лами-Вед Корменд. Миналата година е стартов състезател на словенския Алпос Сентюр, но през януари 2009 година отново се завръща в кипърския Ета.

„Направил е само четири тренировки с нас, още е твърде рано да се говори за качествата му,” коментира старши треньорът на Рилецо Александър Тодоров пред Гонг. „Но мисля, че може да е много добро попълнение за нас на позиция две, където имахме проблеми. На мача с Лукойл имахме проблеми именно там.”

„Утре най-вероятно няма да играе, с Левски ще му е първият мач. Ще бъде в състава срещу Черно море, но ще играем в непроменен състав от мача с Лукойл,” завърши Тодоров.

Утре Рилски спортист приема Евроинс Черно море в Самоков от 17.30 часа. Срещата ще бъде излъчвана пряко по БНТ Сат.