Треньорът на черногорския Теодо Слободан Савович, чието име бе спрягано сред вариантите за нов наставник на шампиона Лукойл Академик заяви пред Гонг, че е наясно със ситуацията при „студентите”, но засега си остава треньор на Теодо.

Черногорците загубиха от Левски в зала „Универсиада” в София в мач от Балканската лига. „Двубоят се разви по същия начин, както миналата година. Изходът бе решен в последната минута. Мисля, че играхме добре днес и показахме характер. Показахме, че можем да играем срещу всеки отбор в лигата. Беше ни много трудно да се подготвим за този мач, защото имахме дълго пътуване. Играхме добре, но знаете, че няма как някой тим да спечели срещу Левски, ако ги остави да стрелят с такава успеваемост от тройката. Те стреляха много добре тази вечер”, коментира Савович.

- Какви са целите на Теодо в Балканската лига през този сезон?

- Ще се опитаме да играем със същия успех, както миналата година. Много ще е трудно, като се има предвид, че ние сме с най-малкия бюджет в лигата. Все пак с играта си показахме, че това няма значение, така че и през този сезон ще се опитаме да достигнем до Топ 6.

- Със сигурност сте наясно, че името ви беше спрягано за бъдещ наставник на Лукойл Академик в началото на сезон. Вярно ли е това и имало ли е контакти сега, защото Лукойл отново търси треньор?

- Наясно съм със ситуацията. В момента съм треньор на Теодо. Знам, че те търсят нов треньор, но не мога да кажа повече, защото аз все още съм начело на Теодо. Ще видим какво ще се случи.