Сериозно звездно присъствие ще има на ежегодния, девети поред, Мач на звездите в България. На 7 април в „Армеец Арена” в София ще има поне едно доказано име в НБА, като до дни се очаква да стане ясно кой точно ще уважи шоуто.

Денис Родман, Арвидас Сабонис, Рик Махорн и Рашийд Уолъс са потенциалните гости на събитието и минимум един от тях ще е в „Армеец Арена”, а има вариант да са и трима. „До петък или следващия понеделник ще има повече яснота. С всички сме в много напреднала фаза на разговори,” обяви изпълнителният директор на организационния комитет на Мача на звездите Стефан Августинов на представянето на двубоя.

Заради условията на въпросните имена, засега повече детайли по пристигане и представяне в България не могат да бъдат упоменати. Само билетите за самолета на звездите от САЩ обаче струват на организаторите над 20 хиляди долара.

Родман е дал своето съгласие, но първо трябва да бъдат изпълнени финансовите му условия, преди да потвърди участието си. Сабонис е с лична покана от президента на БФ Баскетбол Георги Глушков, и е най-вероятно той първи да каже „Да”.

Рик Махорн е оригиналното „Лошо момче” от целия отбор лоши момчета на Детройт Пистънс от края на 80-те, шампион на НБА, а след края на активната си кариера – и треньор.

Рашийд Уолъс, още една луда глава от Детройт, едва миналата година сложи точка на кариерата си, а имаше вероятност и отново да се завърне на терена. За последно той обличаше екипа на Бостън, но най-славните му години бяха именно за Детройт Пистънс, с които и той стана шампион.

Дарик Радио и Gong.bg са медиен партньор на HDI Мача на звездите и през 2012-та.