Отборите на Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик са фаворитите в тазгодишния турнир за Купата на България по баскетбол при дамите, според директора на женското направление към родната федерация Славчо Бояджиев:

„Очаквам интересни мачове. Мачът между домакините от Берое и Дунав ще е доста интересен. Дунав се представи добре в европейските турнири. Другият фаворит е Лукойл Нефтохимик. Подсилиха се с качествени попълнение.”

„Надявам се наистина да е интересно.Миналата година имаше 4 отбора, които бяха по-равностойни. Монтана бяха в много добро състояние и се представиха отлично.”

„Отборите, които имат финансови възможности могат да развиват добре баскетбола. Дай Боже да имаме повече конкурентноспособни отбори, за да се сформира силен национален отбор”, сподели един от най-успешните ни треньори в женския ни баскетбол.

Колкото до жребия за предстоящите европейски квалификации Бояджиев заяви за Гонг: „Всеки път коментираме жребия. Имахме възможности няколко пъти през годините да се класираме, но не успяваме, а това дава отражение и губим позиции.”