Скот О'Галахър вече не е състезател на БК Ямбол, съобщи официалният сайт на клуба. Срещу Левски американецът изигра последния си мач с екипа на тима. Стигна се до споразумение между него и Иван Чолаков ангажиментите му към отбора да бъдат прекратени.

Причината, която е изтъкнал Скот е типична за чужденец, искащ да напусне българското първенство – „семейна”. Треньорското ръководство на Ямбол се е съобразило с желанието на баскетболиста и се стигна до прекратяване на договора му по взаимно съгласие.

Скот О'Галахър изигра 8 мача за тима, като в 6 от тях излезе като титуляр. В участията си той вкара общо 133 точки. По този статистически показател той бе лидер в бившия си тим. Въпреки това прекалено индивидуалният му стил на игра не се понрави на Иван Чолаков.

Станислав Говедаров ще вземе участие в мача на Ямбол във Варна. Капитанът на ямболския отбор е върнат в отбора за гостуването в морската столица на Черно море днес от 17:00 часа.

Миналата събота ямболии допуснаха пета поредна загуба, този път с конфузната разлика от 20 точки в зала „Диана” от състава на Левски и наставникът отстрани от тима за неопределено време капитана Станислав Говедаров и американеца Скот О'Галъхър, като формулировката бе за неспазване на тактическите указания по време на мача със "сините".