Скандал се заформя между ръководството на Националната баскетболна лига, и организаторите на Мача на звездите, включително и Българска федерация баскетбол. Причината е отложената среща между Левски и Рилски спортист от 18-я кръг на първенството. Тя не се игра заедно с останалите от кръга на 23 февруари, а вместо това бе преместена за 20 март. Датата обаче е точно ден преди Мача на звездите, при това едното събитие е в София, а другото във Варна.

При очертаващите се досега резултати, над 10 баскетболисти от двата отбора вероятно ще бъдат избрани от феновете за участие в шоу срещата в морската столица. Отсега е ясно, че Константин Папазов ще води един от двата звездни тима, а има вариант другият наставник да е треньорът на Рилецо Александър Тодоров.

По тази причина организаторите на Мача на звездите поискаха Левски-Рилски спортист да бъде пренасрочен отново, за по-късна дата, за да не попречи той на участието на всички любимци на баскетболните привърженици. Първоначално се смяташе, че молбата на организаторите е уважена, като лично президентът на БФБ Михаил Михов увери за това.

Едва днес обаче, при обявяването на повечето детайли около Мача на звездите, генералният мениджър на НБЛ Стефан Станев заяви, че не може да има промяна, и Левски и Рилски спортист трябва да играят на 20 март.

Интересното е, че и двата клуба нямат против мачът им да се измести, тъй като се оказа, че ще играят още два пъти помежду си в рамките на същата седмица – в двете срещи на разменено гостуване от четвъртфиналите на Балканската лига.

Изненадващата новина, дошла от Стефан Станев, постави на нокти организаторите, тъй като ще има разминавания в полетите към Варна, както и в други съществени детайли около Мача на звездите. Тепърва се очаква развитие, като ще се търси нова дата за двубоя Левски-Рилски спортист.