Безпроблемна шеста победа от началото на сезона в мъжката Теси НБЛ записа вицешампионът Левски. Този път "сините" бяха гости край морето в Бургас и успяха да надделеят над местнияЧерноморец с резултат 85-65, предаде bgbasket.com. Така тимът ще продължи да дели второто място, тъй като със същия актив от 6 успеха и 2 поражения е и Черно море Порт Варна, а утре може да стане и Балкан. Следващата седмица левскарите ще гостуват на Берое, а Черноморец ще приеме Рилски. Бургазлии пък и след този кръг останаха единствен отбор без победа в шампионата.

В първите седем минути двубоят вървеше кош за кош, но точно тогава Левски вкара 7 безответни точки и се дръпна. След първата част тимът имаше добър аванс, а през втората го увеличи и на практика реши мача. Тя започна със серия от 18-3 за гостите, с която разликата стигна до 23 точки и до края нямаха проблеми.

Предимството за гостите дойде при стрелбата за 2 точки и тази от наказателната линия. По първия показател "сините" бяха с 21 успешни от 38 опита, докато домакините са със 17 от 43. По втория пък Левски е с 16 от 21, а бургазлии са със 7 от 17.

Джумейн Джоунс направи дабъл дабъл за успеха с 18 точки и 10 борби, а Павел Иванов вкара 17 точки.

За домакините с 18 точки, 7 борби и 5 асистенции е Новак Попович, а Емил Бинев вкара 13 точки.