Центърът Николай Върбанов, който бе на проби в гръцкия Ираклис в изминалите дни е пред раздяла с Левски, поне ако се съди по последните събития. Баскетболистът се появи в зала „Триадица” по време на контролата на „сините” с Рилски спортист.

„Доколкото знам Ники Върбанов си търси отбор в чужбина. Предполагам, че ако остане в България, може би ще прояви желание да играе в Левски, но сега на този етап пътищата ни се разминават. Вече ще мислим, ако той е свободен, дали ние ще го поканим тогава. Дал е дума на президента, че ще му отговори на 30-ти август, а сега е 30-ти септември и още не е му е отговорил. За някои неща, каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи”, заяви наставникът БК Левски Тити Папазов.

Дясната ръка на Пини Гершон в националния Папазов разкри, че следи играч, който може да подсили „сините” в подкошието, а на въпрос дали сред желаните от него е и плеймейкърът Ламонт Джоунс, с който работиха заедно в ЛукОйл Академик Тити отговори:

„Категорично. Неговото пристигане зависи от това, колко скъп ще е състезателят на позиция в подкошието. Умишлено не казвам името му, защото съм убеден, че досега, който пожелахме, всичките ги поискаха. Няма да се изненадам, ако кажем името на този, който искаме и него да го вземат, така че ще запазя името на играча, който очакваме, ако не се реализира в НБА да подпише с нас. Вече в зависимост от това какви параметри договорим с него окончателно, ще видим доколко свободни финанси има за Ламонт Джоунс.”