Интересно лятно турне планират в баскетболния Левски. „През лятната ваканция ще направим турне, в което през юли и август в неделните дни ще посещаваме спортни площадки, междублокови пространства и площадките в училищата и ще организираме стрийтбол игри с треньори и играчи от клуба. Това ще стане в повечето големи квартали на столицата, за да може децата да се занимават с баскетбол през лятото”, сподели един от треньорите в школата на „сините” Ивайло Равуцов.

„Няма да пропусна темата за детско-юношеската школа, тъй като за нас това е еднакво важно като ангажименти. Това, което бяхме планирали е факт. Успяхме да мобилизираме деца от доста училища. Около 350 деца участваха в нашите клубни форми през годината, извън картотекираните деца. Проведохме и два турнира, които бяха високо оценени от баскетболната общественост. През април сключихме и рамково споразумение с женския баскетболен клуб и имаме ангажимент и към това направление. Предстои да намерим най-добрата организационна форма.

През лятото смятаме да продължим ангажиментите си съм училищата и децата. Имаме договореност със Столична община да присъстваме на спортни площадки, където наши треньори и състезатели ще се занимават с желаещите, които имат интерес към спорта. За нас шампионатът свърши, но нямаме идея за някакви сериозна паузи през лятото. От 10-15 дни имаме старт на сътрудничество и с клуб извън София – в Габрово. Там предстои да пренесем своя опит в работата с децата в училищата и да съдействаме на колегите. Предстои участие на наши отбори и в турнир в Габрово”, коментира президентът на БК Левски Иван Джиджев.