Отборът на Хасково 2012 е съперникът на Дунав 8806 в полуфиналната фаза от плейофите на НБЛ-жени. Това стана ясно, след като отборът от южния град надделя и във втората 1/4-финална среща с Левски със 119:50 точки. Полуфиналната серия между "сините феи" и Хасково 2012 в НБЛ започва в петък, 10 април от 18 часа.

Треньорът Георги Божков проведе нарочна среща с феновете на отбора и сподели, че всички се готвят сериозно за класиране на русенския тим на осми финал в дамския баскетболен елит у нас.

БК Дунав 8806

източник: dunav8806.com

Момчетата и момичетата от "Дунав завинаги" от своя страна се ангажираха да осигурят необходимата подкрепа на своите любимки в решителните мачове. Те получиха и специален дар от своя гост - дъската, на която Божков е чертал печелившите схеми, донесли част от шампионските купи на "сините феи".

БК Дунав 8806

източник: dunav8806.com

Междувременно 10-годишните таланти от школата на клуба се включиха в баскетболен фестивал в Генерал Тошево. Групата бе водена от треньорката Магдалена Атанасова – Миланова и мениджъра на БК Дунав Русе Димитър Петров.

БК Дунав 8806

източник: dunav8806.com

В добруджанския град младите дунавки заслужиха адмирациите на всички присъстващи, след като надиграха категорично съперниците си от Варна, Габрово, Търговище и Вълчи дол.