Един от най-популярните български баскетболисти в Европа Васко Евтимов ще пропусне старта на Левски в Балканската лига утре. Опитният състезател, който има и френски паспорт, но най-вероятно скоро ще облече екипа на националния ни тим има травма в ръката, която ще му попречи да дебютира за „сините” срещу Мега Хипо Лизинг утре в зала „Христо Ботев” от 17.45 часа.

„Смятам, че отборът не е готов, защото знаете, че и аз, и Тони Дечев до 20-ти септември бяхме заети с националния отбор. В никакъв случай не мога да кажа, че за 10 дни сме успели да компенсираме, независимо, че съм убеден, че работата на моя помощник Юлиян Аладжов е била много добра. Факт е, че отборът е съставен от много нови играчи. Ще се постараем. Убеден съм, че не сме в най-доброто си състояние, но ще се постараем да играем максимално добре и да спечелим мача, защото имаме две домакинства сега с Мега и после с Ямбол от първенството. Ще бъдем без Васко Евтимов и тези два мача. Той има разтежение на лявата ръка и ние не искаме да рискуваме. Тренира с нас, но евентуално усложняване би се отразило като цяло на неговата кариера. Знаете, че той очаква договор в чужбина”, сподели Тити Папазов.

„Върху Стефан Георгиев ще падне голямата тежест. Ние сме с доста къса резервна скамейка. Новите момчета в отбора са доста млади. При тях има изключително желание и старание да се изявят, но още нямат необходимия опит. Няма да бъде лесно. Мега са представител на сръбската школа. Още повече, че допуснаха три поредни загуби – две в първенството си и една снощи в Самоков, така че ще бъдат максимално мобилизирани. Надявам се, че ще има други нови имена при нас. Въпрос на няколко дни. Водят се преговори”, коментира старши треньорът на Левски Тити Папазов, а по повод новото правило прието от федерацията, националите до 24 години да получават средно по минимум 20 минути на мач във вътрешното първенство Тити заяви:

„Смятам, че това е едно добро решение и щеше да бъде още по-добро, ако нямаше такова ограничение, но знаете защо не бе одобрено да е за всяка възраст, не само до 24 години. Вижда се кои помагат и кои пречат на българския баскетбол с това решение. Нали знаете…”