Силният човек във варненския баскетбол Симеон Варчев определи представянето на Черно море през сезона като противоречиво. „От гледна точка на класиране с тези финансови затруднения и с младостта на състезателите, можем да кажем, че е добро. Трето място за Купата и четвърто място в държавното първенство е добър резултат. Но като показано съдържание на играта не можем да бъдем много доволни, тъй като състезателите много се люшкаха от много силни изяви до много слаби. Направихме рекорди, защото досега не сме губили с 50 точки, а в първенството загубихме от ЛукОйл с толкова примерно. Това според мен се дължи на два фактора. Единият е младостта, неопитността на състезателите и другото е на неправилния тренировъчен режим на Любо Минчев, който отделяше много време и внимание обръщаше на отборната игра, т.е. на тактиката, а съвсем малко на индивидуалната техника на играчите. А тези млади играчи имаха и имат нужда да работят много за индивидуална техника”, коментира Симеон Варчев.

Имате предвид, че не им е давана достатъчно свобода на действие на полето?

Освен свобода, трябва да се работи и за тази техника. Значи вижте с каква лекота играе един Говедаров примерно, Брендън Хийт на ЛукОйл. Трябва да имаш много богат арсенал на технически възможности, за да преодолееш защитника си един на един. Играч, който не може да играе един на един в съвременния баскетбол, не може да бъде много добър играч. А точно от това имаха нужда нашите играчи, а в тренировъчния режим беше отделено малко време. Другата слабост беше в защита. Значи приеха едни принципи на игра в защита, които не отговаряха на нашите играчи. Публиката го забеляза това, че много често нашите противници ни вкарваха кошове от съвсем беззащитни наши действия. Така, че тези два фактора повлияха много за противоречивото ни игрово представяне.

Как така се получи, че Рилски спортист ви стана абонат?

То е до психика, но според мен и треньорът Барчовски има вина за това, тъй като поставени в голямо напрежението играчите не издържаха и губеха мачовете на собствен терен. Това е слабост, която отбор, който я проявява, никога не може да достигне големи резултати.