Шампионът Левски победи като гост Берое с 92:58 точки в среща от 17-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Невероятен мач за успеха записа Алекс Симеонов, който наниза рекордните в кариерата си 42 точки. Той реализира седем тройки и записа фантастичен процент на стрелба, и коефициент на полезно действие 46.

Това беше 11-и успех за сезона за Левски. Възпитаниците на Константин Папазов решиха мача още до почивката, когато имаха преднина от 49:30.

Дебют за "сините" направиха новите попълнения Филип Виденов и Джими Хънт, които завършиха с по 9 точки. Виденов беше на терена 28 минути, като добави на сметката си и четири борби и четири асистенции, а Хънт - 19 минути, за които направи осем асистенции. След продължително отсъствие от терена, в игра се завърна и Стоян Гюроски.

За отбора на Стара Загора не игра бившият състезател от Левски Павлин Иванов, но дебют направи сръбският център Милан Маркович. Центровете на старозагорци - и Мич Картър, и Маркович, напуснаха мача с по пет лични нарушения.

За Берое с 11 точки завърши Венцислав Петков, а по 9 точки добавиха капитанът Мартин Раднев и Майк Блек.

Вицешампионът Лукойл Академик постигна лесна победа като гост на Черноморец с 96:51 точки. "Студентите" поведоха с 21 точки още преди края на полувремето и до края на двубоя нямаха проблеми.

Лукойл Академик е начело в класирането на две точки пред шампиона Левски. Тери Смит записа 18 точки и 7 асистенции за победителите, 17 точки и 13 асистенции добави Дий Браун, а 15 точки отбеляза Крис Минков. За Черноморец Любен Пасков вкара 15 точки, а с 9 точки и 13 борби завърши Деян Белич.