По време на проведеното днес Общо събрание на БФБаскетбол генералният мениджър на Черно море Порт Варна Симеон Варчев похвали Управителния съвет, че върши работата си добре. След това се извини на бившия треньор на мъжкия национален отбор Росен Барчовски, че не му е помогнал в работата през лятото заради тежката финансова криза в Черно море, съобщи bgbasket.com.

Варчев засегна темата и за новия национален треньор Константин Папазов. Той обясни, че между двамата има голяма възрастова разлика и Папазов дори може да му бъде син. Варчев обаче е застанал зад него в името на баскетбола. Той каза, че в момента в баскетбола ни няма по-популярна личност от Тити Папазов. Той добави, че двамата са присъствали на срещи с политици и там Папазов плува в свои води и че има високо място е обществото. Варчев добави, че преди 10 години Тити Папазов не е бил нищо особено като треньор, но се е научил.

Относно чужденците в българските отбори, Симеон Варчев каза, че броят им е пречка за израстване на българите. Той предложи да има само по двама чужденци в отбор (въпреки че в момента в Черно море има четирима). Това ще бъде обсъдено от Управителния съвет на федерацията.

Симеон Варчев добави, че председателите на треньорската и съдийската комисия трябва да бъдат на заплати, за да са по-ангажирани и да се изискват повече неща от тях.