"Надявам се да сме готови за мачовете с Ямбол. Положили сме организационно и спортно-технически много усилия, за да влязат състезателите в добър ритъм и добро психологическо състояние. Те имат уменията и се надявам в голяма част да покажат своите възможности”, заяви в интервю за Дарик президентът на БК Черно море порт Варна Симеон Варчев.

Той изрази надежда, че феновете ще подкрепят отбора утре.

"Надявам се публиката да ни подкрепи. Тези, които обичат баскетбола и които искат нашият отбор да прогресира нека да дойдат и да ни подкрепят. Играем мача в зала „Конгресна” ,където условията са добри. Тази година имаме три мача срещу Ямбол, като и в трите загубихме. Би трябвало сега да са ни сериозен дразнител, да се мобилизираме и не допускаме повече загуби срещу тях. Те са избрали една тактика, която в тези 3 мача им даде резултат. Играят сбита лична защита, като дублират отдолу пространствата и състезателите, които атакуват. Дават ни повече възможност да стреляме от разстояние и ако не ни тръгне стрелбата тогава става зле. Ние сме взели някои контрамерки, така че ще видим. Задължени сме да отстраним Ямбол”, коментира той.

Първата среща от четвъртфиналния плейоф между Черно море порт Варна и Ямбол е утре на 30 април в 19,00 часа в зала "Конгресна" в ДКС във Варна.