Вицепрезидентът на Черно море порт Варна Симеон Варчев заяви в интервю за Дарик радио, че отборът ще излезе със самочувствие срещу Левски в София заради голямата разлика, с която са ги победили при домакинството и заради добрата серия от победи в последно време.

"Моето виждане е, че през тази година отборът на Левски изглежда малко по-особено в сравнение с предишните години. В предишните години Левски бе малко под Лукойл Академик и по-добър от останалите отбори. С тази селекция в момента Левски е равностоен на Черно море порт Варна, Рилски спортист, Балкан и Ямбол", каза още Варчев.

Варчев смята, че сгъстената програма на Левски заради участието на тима в Еврохолд Балканска лига не може да окаже влияние върху играчите и да има натрупана умора.

"Те са професионалисти и с два мача в седмицата не могат да са уморени", смята специалистът.

Запитан дали добрият колектив в Черно море порт Варна е силният коз на тима, Варчев разкри, че тази седмица за първи път в практиката му се случва състезател да покани целия отбор и ръководството на рождения си ден. Той уточни, че става дума за капитана Асен Великов.

Според него барометърът за играта на Черно море порт Варна е Милян Пупович. "За поста централен нападател като философия той е най-добрият в България", смята Варчев, а за Александър Андреевич каза:  "Това момче е интересно. Рядко се случва с височина 212 см за си толкова повратлив. Предвещавам добра кариера за него в Европа. Андреевич има потенциал и качества, трудолюбив е и иска да се развива", завърши Варчев, като похвали и отчете и израстването на младите български състезатели в представителния тим.