Трима ще бъдат чужденците в БК Черно море порт Варна за новия сезон. И тримата са сърби, като и тримата играят на различни позиции. Става въпрос за новото попълнение Александър Влахович (плеймейкър), миналогодишния център  Сале Андреевич и крилото Александър Йевджич. Президентът на БК Черно море порт Варна Симеон Варчев разкри пред Дарик и Гонг подробности около селекцията на отбора за новия сезон. Отдаденият на баскетбола Варчев днес навършва 71 години. 

"След срещата с господин Папазов на 5-и август в София, вече имаме ясна представа за новия сезон. Ще имаме интересен отбор в съчетание на по-опитни и съвсем млади, но талантливи баскетболисти. Ще има 3-има чужденци и тримата сърби на три различни позиции. Става въпрос за Сале Андреевич на позиция 5, който е момче с огромен потенциал", заяви Варчев.

"Александър Йевджич, който през миналата година съдбата не беше с него и заради тежката контузия ще играе на поцзиция 4. Йевджич не успя заради травмата да допринесе да станем носители на купата , а на държавното първенство да се представим по-добре. На позиции (4-5) ще игра е и Вутев, който на европейското първенство до 20 години се представи твърде успешно. На позиция тройка и четворка (диагонали) ще разчитаме на една от младите надежди на българския баскетбол Николай Стоянов, който също се представи успешно на Европейското. Надявам се Цонков да направи по-успешен сезон от миналата година и да разкрие огромния си потенциал", допълни той. 

"На тези позиции ще се разчита и на новопривлечения състезател Славейков, който по статистика миналата година беше най-добрият баскетболист на Ямбол. Възловият пост 1-ца, който обединява индивидуалните иотборните качества ще се състои от 4-ма състезатели: Надявам се Асен Великов да обогати огромния си опит на европейските квалафикации. За първи път любиителите на бескетбола ще видят Александър Влахович, който  ще придаде голяма острота в действията на отбора. През 2012 – 2013 година е шампион на Румъния с тима на Плоещ. Той е на 24 години, висок 190 см. На тази позиция ще играе и един от най-опитните наши състезатели Пламен Алексиев и един от най-младите Ангел Нацкин. В отбора ще бъдат още двама състезатели, които са и най-талантливи в България за възрастта си - Пейчинов и Христов", продължи Варчев.

"Отборът ще бъде воден от Денислав Коцев, който мисля, че в близката една година на този пост е набрал повече самочувствие и увереност. Порт Варна с изпълнителен директор Чапаров ще бъде в основата на финансовото обезпечаване, но основна фигура отново ще бъде екс министърът Данаил Папазов. Надявам се, че ще бъдем в четворката в края на първенството. Ще играем интересен баскетбол и ще бъдем един от кандидатите за медали, а какви точно, понякога е и съдба”, коментира Варчев.