Третият сблъсък между ЛукОйл Академик и ЦСКА във финалната серия в мъжкото ни баскетболно първенство ще е най-вече въпрос на психика, смята заместник председателят на Черно море Симеон Варчев, който в същото време заяви, че се надява варненци да стигнат до бронзовите медали в спора със Спартак Плевен.

„Много ми се иска да спечелим бронзовите медали в шампионата. Първото полувреме с плевенчани вчера беше много равностойно и имаше напрежение. Третата част се оказа пределът на мача. Черно море натрупа разлика, получи се тотално психологическо надиграване. Грешките в Спартак Плевен не отговаряха на класата им. После срещата просто се доигра”, разказа босът на варненския клуб Варчев.

Той коментира и предстоящия трети финален двубой между лидерите ЛукОйл Академик и ЦСКА: „Изходът от мача ще е също въпрос на психика. ЛукОйл превъзхожда ЦСКА по всички показатели без ентусиазма. Може пък ЦСКА в една среща да направи нещо, а за любителите на баскетбола може би е по-добре ЦСКА да спечели утре.”

Симеон Варчев сподели още, че познава добре сръбския наставник на „червените” Владо Джурович и го определи като треньор с голям опит и авторитет, както и много силен характер. Той обаче добави, че в тима на ЦСКА просто някои постове липсват.

„Нямат качествен централен нападател”, отсече Варчев и заяви още по повод скандалите в началото на втория мач за титлата, че техническото, което бе отсъдено на Джурович е било заслужено, но после съдията Пламен Симеонов е загубил контрол.

„Джурович искаше да промени нещо. Понякога треньорът прави нещо, за да въздейства на състезателите. После Пламен Симеонов изпадна в нещо като психическа депресия и останалите му действия не бяха адекватни”, каза Симеон Варчев.