Президентът на БК Черно море порт Варна Симеон Варчев смята, че ако отборът спечели бронзовите медали, това ще бъде успешна година за варненци предвид и второто място за купата.

„Имаме 4 победи над Балкан до момента. Три от тях са в първенството, а една в полуфинала за купата на България. Всичко това, обаче нищо не означава. Друга е психологията на предстоящите мачове. И двата отбора ще бъдат максимално мобилизирани, защото тук ще се играе за медал. Отборът на Ботевград е с предимство в домакинството, но същото време има и трима контузени състезатели, двама от които са от основната петица. Тия мачове са с толкова различен заряд, че понякога отсъствието на звездите не е от толкова голямо значение. Ето например в последния мач с Левски Павел Маринов вкара 37 точки. Той през живота си сигурно не е вкарвал 37 точки. Затова психологията на мача няма да се движи от това дали даден играч е контузен, или не. Всеки излиза за победа и дава всичко от себе си, на което е способен. Смятам, че при всички положения Балкан ще бъдат много по-изморени от нас, заради това, че играха и пети мач, който беше много тежък”, коментира Варчев.

На въпроса дали може да има все пак някакъв проблем с мотивацията на играчите, защото те излизат в спор за бронза, а не за златото, Варчев отвърна така:

„Искахме да играем финал, но явно, че потенциалът и силите, с което разполагаме е за борба за бронза. Четвъртата среща с Лукойл показа, че не стоим добре по отношение възстановяването. Състезателите на Лукойл бяха по-добре възстановени и имаха много повече физическа енергия. Аз мисля, че ако спечелим бронзови медали, това ще бъде една успешна година за нас-втори за купата и трети в първенството. В последните 5-6 години не сме постигали такива резултати, но дай Боже да спечелим бронз”.