Баскетболистите на Левски излязоха победители от поредния сблъсък с Рилски спортист през този сезон. „Сините“ спечелиха със 74:69 точки в Самоков и загряха за следващия сблъсък между двата тима, който е в петък, но за първенството.

Отново най-големият коз за Левски бе сръбският гард Марко Маринович, който завърши с 21 точки, 4 борби и 4 асистенции.

„Сините“ контролираха почти целия двубой, като дръпнаха с цели 15 точки, но на моменти позволяваха на домакините да ги доближат застрашително.

Левски водеше с 10 точки след първата част – 25:15, но на почивката резултатът бе 34:33 в тяхна полза след кош на Тери Смит в последната секунда.

През второто полувреме отново Левски бе по-добрият отбор на терена, като третата част приключи при резултат 59:44.

В последните минути гостите позволиха Рилски спортист да се върне в мача, като при резултат 72:69, Марко Маринович първо изпусна два фаула, но после овладя борбата и след като бе фаулиран отново, този път бе точен от наказателната линия.

С 16 точки за „сините“ добър мач изигра и сръбският център Младен Пантич, а за Рилски спортист с най-много – 19 точки завърши американецът Тери Смит.

Домакините имаха проблеми със стрелбата през целия мач, като Росен Барчовски не успя да използва възстановяващия се от травма Христо Захариев.

Освен, че Левски и Рилски спортист играят в петък за българското първенство, тези два тима ще се срещнат и в единия полуфинал на Балканската лига, като представители на една и съща държава.