Младият български баскетболист Калоян Иванов изигра един от най-силните си мачове в испанското първенство с екипа на ВивеМенорка и помогна на тима да вземе изключително важна победа срещу Естудиантес с 81:79. Успехът може да се окаже решаващ за спасението на островния отбор в елита.

В двубой с много изравнени сили, Иванов и компания съумяха да измъкнат победата в самия край, благодарение на усилията на Крис Мос, който неутрализира тройките на Серхио Санчес и пробивите на Николич и МакДоналд. Мос завърши с 23 точки, а Калоян Иванов бе втори по резултатност за домакините с 12 точки. Българският баскетболист реализира четири от петте си опита за две точки, както и една тройка, и добави към актива си още 2 борби.

След този успех оцеляването на ВивеМенорка вече зависи само от тях, тъй като в последния кръг гостуват на Мурсия, а победа там със сигурност означава спасение.

Васил Евтимов игра 11 минути при поражението на Валядолид от Гран Канария със 79:83. Българският център обаче реализира само точка от фаул, и взе пет борби.

Тимът на Филип Виденов Каха Сан Фернандо пък отстъпи като гост на Алта Хестион Фуенлабрада със 75:98. Виденов игра едва 6 минути за севилци и се отчете само с един пропуск от средно разстояние.

Каха Сан Фернандо е на 12-то място във временното класиране, а Валядолид е на 14-та позиция.