Балкан стана последният отбор, който се класира за полуфиналите в Националната баскетболна лига. В Ботевград домакините победиха старозагорския Берое с 82:67 (18:22, 23:11, 20:17, 21:17) и спечелиха четвъртфиналната серия от плейофите с 2:1 успеха.

За място на финала Балкан ще играе с Левски Лукойл. В другата двойка от полуфиналите се срещат носителят на купата на България Рилски спортист и Академик Пловдив.

Двубоят в "Арена Ботевград" започна по-добре за тима на Берое, който водеше през по-голямата част от първата четвърт и я спечели с 22:18. Тройка на Джими Гавин направи разликата 7 точки в полза на Берое три минути след началото на втория период, но в рамките само на 3 минути и половина Балкан отговори със серия от 19:2 точки, която доведе резултата до 41:31 в полза на домакините.

До полувремето Берое скъса пасива си до 8 точки, но през вторите 20 минути старозагорци така и не успяха да се върнат отново в мача. Разликата в нито един момент не слезе до по-малко от 6 точки, а със сериозна доза рутина Балкан успя да затвори мача, поддържайки разлика основно в границата от 10 до 15 точки.

Най-резултатен за победителите от Балкан в мача бе Давонтей Джордан, който вкара 20 точки. Божидар Аврамов добави още 16 точки, а с 12 точки за ботевградчани завърши Крис Минков. За Берое, който приключва сезон си, 20 точки вкара Кейлъб Бишъп, 16 вкара Павел Маринов, а с 12 остана Седариан Рейнс.