Победа с 84:80 точки измъкна Левски срещу Рилски спортист в контрола седмица преди старта на Националната баскетболна лига. „Сините” наложиха волята си през второто полувреме, а решаваща се оказа третата четвърт, в която Левски натисна сериозно съперника и отбеляза 22 точки срещу само 9 за Рилски спортист.

С 20 точки, най-резултатен за отбора воден от Тити Папазов бе американецът Маркъс Хол. Той добави още 9 борби и 7 асистенции за 28 минути на терена. С 14 пък се отчете Павел Иванов. Дебют за Левски направи новият американец Роналд Слей, който завърши с 6 точки и гардът Александър Груев. Центърът Васил Евтимов вкара 13 точки и овладя 12 борби за успеха в зала „Универсиада”. Основният реализатор на вицешампионите от последните два сезона Арън Харпър реализира 11 точки и добави 5 асистенции.

Рилски спортист бе по-убедителен през първото полувреме, като на почивката водеше с 53:41 точки, след като се възползва от по-слабата защита на домакините. Първата част пък завърши пак с преднина на гостите – 25:18. През вторите 20 минути Левски дръпна в резултата и въпреки опитите на тима от Самоков да обърне мача отново в своя полза, до нещо повече от намаляване на разликата не се стигна.

За Рилски спортист с 19 точки най-резултатен бе Анте Билобърк, който добави и 8 борби, а 16 точки отбеляза плеймейкъра Бранко Миркович, който вкара и две страхотни тройки.