Гардът на Балкан Сияни Чеймбърс беше впечатлен от посрещането, което феновете на тима направиха при пристигането на отбора от Истанбул. В интервю за клубния сайт той заяви, че е невероятна огромната подкрепа, която те дават на отбора всеки път и всичко, което играчите правят, е за тях.

27-годишният американец, който е играл още в Германия, Нидерландия и Австрия в кариерата си, подписа с Балкан в началото на декември и за кратко се превърна в един от ключовите играчи на Йовица Арсич. Сияни, който е възпитаник на Харвард, беше с основен принос за успеха над Бешикташ като вкара важна тройка 22 секунди преди края, с която Балкан обърна мача.

"Като всички в отбора и аз съм щастлив от това, което постигнахме в Истанбул. Да спечелим два мача от три в нашата група и да преминем към Топ 16 мисля, че това е нещо, за което всички много се вълнуваме. Като отбор ние просто опитахме да се борим във всеки мач. Във всички три срещи имахме моменти, в които играехме много добре и в други не толкова, но успяхме да останем заедно като отбор през тежките моменти и мисля, че това е, което ни помогна във всеки мач. Мисля, че голяма част от успеха беше нашата защита. Наистина се борехме на терена със защита. Тя ни държеше, когато нападението ни не вървеше. Най-важното е, че в края на оспорваните мачове, когато трябваше да спрем другия отбор, успяхме да го направим със здрава защита", каза американецът.

"Сибиу, Орадя и Бешикташ са три много добри отбора. Имахме тежка група и знаехме, че, ако искаме да се класираме, трябваше да победим един добър отбор. Това е първият сезон, в който играя европейски турнир. Класирането на осминафиналите е не само вълнуващо, но също така това ни дава инерция и увереност да се състезаваме срещу следващите опоненти не само във ФИБА Къп, но също и в българското първенство. Вярвам, че успяхме да подобрим играта ни и да изградим по-добра химия в отбора по време на турнира в Истанбул, което също ще ни бъде от полза занапред през сезона", каза още Чеймбърс.

Феновете на Балкан направиха страхотно посрещане на отбора след турнира в Истанбул. Част от тях чакаха отбора на границата с Турция при прибирането на българския тим, а в събота следобед пред "Арена Ботевград" десетки привърженици посрещнаха момчетата на Йовица Арсич със заря.

"Феновете на Балкан са невероятни! Имаше привърженици, които бяха карали повече от три часа, за да ни посрещнат на границата на влизане в България. Чувствахме се много поласкани и оценяваме страстта, която те показаха. Отново бих искал да кажа благодаря за огромната подкрепа и енергия, която всички наши фенове показват независимо дали, когато се прибираме в Ботевград от мач, или когато ни подкрепят от техните домове, докато гледат мачовете ни. Като отбор ние излизаме всеки мач, за да дадем най-доброто от себе си за вас и за нас означава много, че вие всички ни подкрепяте. Благодаря Ви!", заяви американският баскетболист.