„Знам, че става въпрос за добър отбор. Бях свободен агент, готов за игра”, заяви хърватинът Бруно Шундов при пристигането си в България. 221-сантиметровият баскетболист ще носи екипа на шампионите от ЛукОйл Академик.

„Бях си в къщи, треньорът ми се обади и каза, че има нужда от висок играч. Камбала си е тръгнал и нямаше нужда да мисля много. ЛукОйл е добър тим, продължава напред в Еврачълндж и това е добре за мен. Да, знам, че отборът е шампион, всички знаят, че ЛукОйл е най-добрият тим в България и шампион за последните няколко години. Мисля, че ситуацията е добра за мен и дойдох, за да взема колкото може повече победи”, сподели още центърът, който ще има сериозната задача да мери сили с 222-сантиметровият Прийст Лодърдейл от Левски и 220-сантиметровият Александър Радойевич от Рилски спортист.

„Видях, че двама други високи играчи са пристигнали преди няколко дни. Още двама по 220, но това е добре за мен. Имам предвид, че за мен е по-лесно да играя срещу играчи, които са на моя ръст вместо срещу по-ниски. Мисля, че ще е интересно в българския шампионат и в Европа. Поинтересувах се за останалите играчи, но не следя толкова много българското първенство, така че не мога да кажа нещо повече. Познавам Людмил Хаджисотиров, играл съм с него в САЩ и това беше първият човек, на който се обадих тук. Чувствам се добре, тренирах с моя тим у дома в Сплит в последния месец и половина. Не мога да кажа, че съм в лоша форма”, коментира още Бруно Шундов.