Левски претърпя поражение от Шумен с 67:85 (23:17, 14:30, 23:15, 7:23) като домакин в зала "Триадица" в двубой от от шестия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). "Сините" допуснаха втора загуба от началото на сезона, а отборът на Шумен постигна втора поредна и общо трета победа.

След равностойни първи минути, домакините от Левски поеха инициативата, като преднината им достигна 8 точки. Баскетболистите на Шумен не позволиха по-сериозно откъсване и се доближиха на 2 точки, а в края на първата час "сините" водеха с 23:17. Домакините обаче загубиха Димитър Маринчешки, който малко след включването си в игра получи удар в носа и не успя да продължи двубоя.

Втората четвърт започна със серия от 10:0 за гостите. Последваха няколко размени на водачеството, а до почивката тимът на Шумен се възползва от пропуските на съперника и дръпна с 47:37. Уилфрид Ликей натрупа 14 точки за първото полувреме, а Дейвид Ролинс и Брайън Камерън записаха по 12 на този етап.

Шумен увеличи аванса си до 12 точки в началото на второто полувреме, но Левски постепенно намали пасива си и преди четвъртата част изоставаше само с 2 точки при 60:62.

В заключителните минути гостите вложиха много усилия в защита, запазиха водачестното и удържаха опитите на Левски за обрат. Домакините успяха да скъсят дистанцията до 1 точка в един момент от последния период, но Шумен пак вдигна преднината си над 10 точки и спечели.

Брайън Камерън бе най-резултатен за Шумен с 24 точки, 8 борби и 6 асистенции.

Алън Арнет завърши със 17 точки, 5 борби и 4 асистенции за Левски.

За "сините" срещата пропусна Лъчезар Димитров, който е контузен.

В следващия кръг на 17 ноември Левски ще приеме тима на Ямбол, докато отборът на Шумен ще бъде домакин на Черно море Тича.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова