Скандалното освобождаване на баскетболиста Людмил Хаджисотиров-Удо от мъжкия тим на ЦСКА и разкритията, който последваха предизвикаха мениджърската агенция на играча „Athlete Management International” да излезе със специално изявления към българските медии.

„Потвърждаваме, че състезателят не е получавал заплатата си за последните два месеца и според договора подписан от трите страни – играч, клуб и агенти, баскетболистът има правото да се въздържа от изпълнение на услугите си към тима, докато не му бъдат изплатени дължимите суми”, се казва в становището на AMI.

Директорът по международните операции в мениджърската фирма Начо Мендаса декларира още, че до момента няма официален документ, с който контрактът на Удо да бъде прекратен, а излязлата информация идва от неоторизирано лице.

„Агенцията ще направи всичко възможно, за да защити правата на състезателя и няма да позволи публични изявления, които поставят на риск професионализма или честта на баскетболиста”, пише още в отвореното писмо на компанията, която държи правата на Людмил Хаджисотиров.

Изявлението дойде часове след като от баскетболния ЦСКА обвиниха Удо в лъжа отново чрез клубния си сайт и члена на Управителния съвет и преводачка на гърка Георгиос Стерянопулос Боряна Медарова.

Малко по-късно старши треньорът на „червените” Росен Барчовски заяви пак пред официалната страница на състава, че никой в отбора не е заставян да подписва декларация, че проблеми няма.