Целият щаб на националния ни мъжки тим по баскетбол се събира в Белград в средата на седмицата. Старши треньорът Росен Барчовски и асистентът Любомир Минчев, заедно с лекарят на състава Пламен Петров пътуват в сряда за сръбската столица, където ще се срещнат с главния треньор на националните ни отбори Светислав Пешич и другия помощник в екипа на Барчовски – Оливер Костич, който заема същия пост в гранда Цървена звезда. На срещата се очаква и специалистът, който ще се грижи за физическата подготовка на баскетболистите ни Бранислав Каралеич.

Треньорите ще обсъждат състава и подготовката на националите, които се събират на 14 юни за занимания преди евроквалификациите през август.

Имената на играчите, които попадат в разширения състав на представителния ни мъжки тим, пък ще бъдат обявени след завръщането на Росен Барчовски от Белград в четвъртък.

България е в група с Белгия, Португалия, Полша и Грузия за предстоящите квалификации за Евро 2011, като първият двубой на националния ни състав е на 2 август срещу Португалия като гост.