Новият член на Националната баскетболна лига-жени Хасково 2012 готви сериозна селекция за предстоящия сезон и иска да докаже, че има място в елита. Изпълнителен директор на клуба е бившият национал Станислав Станков-Шошо. Той тръгва с амбицията да помогне за създаването на едно голямо богатства за родния му Хасково, а именно - силен баскетболен тим.

„Дълго време в Хасково не е имало елитен спортен отбор и след преговори с деятели на спорта в града, с общината и с кмета Георги Иванов се стигна до идеята да направим силен женски баскетболен отбор. Идеята тази година е да покажем, че сме силен отбор, а догодина може даже да се мисли и за европейските купи”, коментира Шошо Станков пред Гонг.

„Тръгнал съм от най-малките и вече се занимавам и с жените, затова мога да кажа, че е много трудно. Много е трудно, особено както сега всеки бизнесмен, когато отидеш да искаш пари, се извинява с криза. И така- трудно се търсят пари. Балансът трябва да се намери между държава, община и частния бизнес. Имаме гласуван бюджет от общината и с бизнеса в Хасково мислим да направим нещо много хубаво, което в близките 20 години не е имало в Хасково”, заяви още Станков и подчерта:

„Много е важно да има подкрепа от местната общественост. Не само от бизнеса, а от самата общественост. Да са радостни, че се случва нещо такова. Защото една държава, ако няма култура и спорт, тя не е държава.”

На темата за треньора и селекцията, Станислав Станков сподели: „Нека да запазя треньора в тайна. Имаме преговори с шест българки, с две американки и се водят преговори с още две българки. Целта е младостта с чужденки и малко опит да направим нещо хубаво не само за града, а и да се чуе в Европа.”