Шест са евентуалните съперници на ЛукОйл Академик на 1/16-финалите в турнира за купа УЛЕБ. Жребият ще се тегли на 28-ми януари в Барселона. Това са Тюрк Телеком и Галатасарай от Турция, Химки (Русия), Будучност (Черна гора), Вентспилс (Латвия) и Задар от Хърватия, обяви bulgarianbasket.com.

 

Един от лидерите на „студентите” Перо Антич си пожела Цървена звезда, но развитието на последните срещи от групите промени първоначалната схема преди жребия. Македонецът пък се изказа доста интересно към българските медии, като заяви, че клубът има нужда от по-голяма подкрепа. „Мисля, че ЛукОйл е като да кажем Господ за баскетбола в тази държава. Надяваме се, че ще имаме повече позитивни отзиви и защита от журналистите, както големите клубове в други държави. Знаехме, че сме трети и се класираме напред. Най-важно е, че всички играха, защото имаме дефицит на играчи”, каза Антич след победата над По-Ортез тази вечер.

 

Сръбският треньор на ЛукОйл Академик Желко Лукаич потвърди, че тимът ще търси качествен заместник на бразилеца Мурило да Роса. „Радвам се, че показахме характер. В нападение бяхме по-добри, а в защита на моменти - не. Третото място в крайното класиране е добър резултат за нас. Нямам предпочитания за следващ съперник. Ненад Чанак ще се възстановява още няколко дни”, коментира Лукаич.